Ανοίξτε το εταιρικό σας website στο παγκόσμιο κοινό.

SEO
Έχετε κάνει μια σοβαρή επένδυση σε χρόνο, προσπάθεια και χρήματα κι έχετε φτιάξει ένα ωραίο και λειτουργικό website για την επιχείρηση σας. Φτάνει μόνο αυτό; Δυστυχώς όχι. Θέλετε το website σας να φαίνεται σε όλους όσους ψάχνουν για την εταιρεία σας στο internet ή για προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τα δικά σας.

Ένα μεγάλο βήμα για να το πετύχετε, είναι να είναι η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης, ένα βασικό κανάλι επικοινωνίας με το κοινό σας. Χρειάζεστε λοιπόν μια καλά δομημένη στρατηγική βελτιστοποίησης για όλες τις γνωστές μηχανές αναζήτησης, έννοια γνωστή ως search engine optimization ή πιο απλά SEO.

Στη makemysite έχουμε την γνώση και την εμπειρία να οργανώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας και να σας φέρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε. Το έχουμε κάνει με επιτυχία σε όλους όσους μας έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα. Γιατί όχι και σε εσάς;

 

Τι ακριβώς είναι το SEO:

Τι είναι SEO

Με τον όρο Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης) εννοούμε ένα σύνολο ενεργειών που χρειάζεται να γίνουν σε ένα website ώστε αυτό να γίνει πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, και κατ’επέκταση και προς τους ίδιους τους χρήστες του website. Όταν κάνετε μια αναζήτηση στο Google ή κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, σας εμφανίζονται δύο ειδών αποτελέσματα: τα οργανικά και τα πληρωμένα αποτελέσματα (διαφημίσεις τύπου Pay Per Click που είναι διαχειρίσιμες από το Google Adwords και το Microsoft adCentre). Τα οργανικά αποτελέσματα είναι η λίστα με τα αποτελέσματα που η ίδια η μηχανή αναζήτησης θεωρεί πως είναι σχετικά με τον όρο αναζήτησης.

Μια καλή στρατηγική βελτιστοποίησης στοχεύει στο να ανεβάσει το website σας όσο το δυνατόν υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα της αναζήτησης. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και χρόνος. Μερικοί από τους παράγοντες που περιλαμβάνονται είναι:

 • Η λέξη κλειδί-στην οποία στοχεύουμε (υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός;)
 • Παλαιότητα του domain name (το «όνομα» του website σας)
 • Ποιότητα ιστοσελίδας (πόσο καλό είναι το website σας)
 • Μια καλή στρατηγική βελτιστοποίησης

Με την τεράστια διείσδυση που έχουν οι μηχανές αναζήτησης στον τρόπο που ψάχνουμε πληροφορίες και υπηρεσίες στο Internet, είναι αναγκαίο πλέον να έχετε μια οργανωμένη στρατηγική προκειμένου το κοινό σας να σας βρει όταν σας χρειάζεται.

Τα βασικά στοιχεία μιας SEO καμπάνιας

Όταν χαράσσουμε μια καμπάνια βελτιστοποίησης για ένα website οι θεμελιώδεις παράγοντες στους οποίους εστιάζουμε είναι:

 • Ανάλυση λέξεων-κλειδιών
 • Onsite Βελτιστοποίηση (Βελτιστοποίηση του ίδιου του website)
 • Offsite Βελτιστοποίηση (Δημιουργία εισερχόμενων links από άλλα website, καταχώρηση του site σε online καταλόγους, social media κλπ)

Ανάλυση keywords

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα μιας καμπάνιας βελτιστοποίησης. Είναι αναγκαίο καθώς εδώ καθορίζονται οι όροι αναζήτησης στους οποίους στοχεύουμε. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο καθώς όσο πιο ευρύς είναι ο όρος αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερος κι ο ανταγωνισμός. Γι’αυτό και είναι αναγκαία η επιλογή της σωστής στρατηγικής. Επιπλέον, το website σας πρέπει να περιέχει τις λέξεις-κλειδιά που θέλουμε να στοχεύσουμε τόσο σε τίτλους όσο και στο περιεχόμενο και αυτές οι λέξεις-κλειδιά να είναι συνδεδεμένες τόσο με τις άλλες σελίδες του website σας όσο και με άλλα website, σχετικά με τον τομέα σας.

Onsite SEO

«Onsite SEO» είναι η διαδικασία ανάπτυξης της ιστοσελίδας σας με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιώντας τις φράσεις και τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες έχουμε καταλήξει από το βήμα της ανάλυσης των επιθυμητών στόχων, γίνεται η ενσωμάτωση τους σε:

 • Πληροφορίες που χρειάζεται ο browser του χρήστη (Title -Meta Description – Meta Keywords)
 • Βελτιστοποίηση Περιεχομένου (Κείμενα – Εικόνες)
 • Εσωτερική διασύνδεση των υποσελίδων
 • Χρόνος φόρτωσης του website
 • Δημιουργία sitemap
 • Ποιοτικός σχεδιασμός (Εξάλειψη προγραμματιστικών σφαλμάτων που θα επηρέαζαν την κατάταξη του website σας)

Κάθε μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί ένα δικό της σύνολο αλγορίθμων και τεχνικών προκειμένου να καθορίσει την συνάφεια μιας ιστοσελίδας με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν είναι πολλοί και συνεχώς αλλάζουν. Στόχος μας είναι να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις αλλαγές που γίνονται σε αυτούς τους αλγορίθμους ώστε να είμαστε πάντα σε θέση να σχεδιάσουμε για εσάς την αποτελεσματικότερη στρατηγική.

Offsite SEO

Χρησιμοποιώντας τεχνικές offsite βελτιστοποίησης, στοχεύουμε στην αύξηση της προβολής της ιστοσελίδας σας. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν:

 • Backlink Building (Δημιουργία εισερχόμενων links στο website σας)
 • Τοποθέτηση του site σε όλες τις γνωστές μηχανές αναζήτησης
 • Καταχώρηση του site σε όλα τα μεγάλα ευρετήρια
 • Καταχώρηση του site σε on-line Ελληνικούς καταλόγους επιχειρήσεων
 • Διασύνδεση του site με τα κοινωνικά δίκτυα

Βασικός στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι να διευρύνουμε τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας με το κοινό σας και να αυξήσουμε την προβολή της εταιρείας και των υπηρεσιών σας.


meeting

Δωρεάν Συμβουλευτική Συνάντηση

Προσφέρουμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μας μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί μας τις ανάγκες της επιχείρησης σας και μαζί να δούμε πως μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Ας το κανονίσουμε

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία.
Επικοινωνήστε μαζί μας