Ψηφιακή Αλληλεγγύη – ΕΔΕΤ

Web Portal για το πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης».

Περιγραφή

Το portal περιέχει ενημερωτικό υλικό για τους Δικαιούχους, τους Παρόχους, και τους Συμβούλους του προγράμματος.
Δημιουργήσαμε το e-inclusion με γνώμονα την γρήγορη και εύκολη περιήγηση των χρηστών ανεξαρτήτως του βαθμού εξοικείωσης τους με το «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο.
Λόγω του μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας, τις τάξης των χιλιάδων χρηστών ανά ημέρα, ήταν αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα portal απλό, όμορφο και κατατοπιστικό.
Ο χρήστης μπαίνει σε ένα περιβάλλον οικείο σε αυτόν καθώς το website είναι βασισμένο σε σύγχρονές μεθόδους ανάπτυξης ιστοσελίδων και σχεδιασμού. Μπορεί εύκολα και γρήγορα να βρει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν σύμφωνα με τον ρόλο του (δικαιούχος, πάροχος, σύμβουλος) καθώς και να μεταβεί στο περιβάλλον εγγραφής και υποβολής αιτήσεων.

Απαιτήσεις και Προκλήσεις

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το να γίνει ένα portal απλό στην πλοήγηση είναι ένα δύσκολο έργο. Απαιτεί σκέψη καθώς και οργάνωση του περιεχομένου. Προσπαθήσαμε να βρεθούμε στη θέση του κάθε χρήστη όλων των ρόλων για να σχεδιάσουμε «μονοπάτια περιήγησης»
Στο τεχνικό κομμάτι υπήρξαν δυσκολίες λόγω του μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας. Με εκατοντάδες ταυτόχρονους χρήστες ένα website θέλει πολύ σωστό σχεδιασμό και υποδομή για να μπορεί να τους εξυπηρετεί και να το κάνει και γρήγορα. Επίσης έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος hacking.
Για τους παραπάνω λόγους δαπανήθηκαν αρκετές ώρες σε «crash tests» (load/penetration testing)

Υπηρεσίες που προσφέραμε:

Δείτε το